Gå direkt till innehåll
Skånes Dansteaters nya dansföreställning Remind Me I'm Not Dead, koreografi Mari Carrasco och musik Mikael Karlsson,  livestreamas 20 feb – 18 mars 2021.
Skånes Dansteaters nya dansföreställning Remind Me I'm Not Dead, koreografi Mari Carrasco och musik Mikael Karlsson, livestreamas 20 feb – 18 mars 2021.

Pressmeddelande -

Världspremiären av Remind Me I'm Not Dead av Carrasco och Karlsson livestreamas 20 februari

Remind Me I'm Not Dead är en ny dansföreställning skapad för Skånes Dansteaters dansare av hyllade koreografen Mari Carrasco, internationellt framgångsrika kompositören Mikael Karlsson och ljus- och videodesignern Mateus Manninen. Teamet och de tio dansarna på scen gör sig redo för en livestreamad världspremiär 20 februari.

I sitt senaste verk vill koreografen Mari Carrasco frammana känslan av att existera mitt emellan två världar. Stilla betrakta världen på håll, utan att längta in i den. Att aldrig riktigt höra hemma, men undra hur det kunde ha varit. Om allt hade varit annorlunda.

Dansföreställningen Remind Me I'm Not Dead har förändrat scenrummet på Skånes Dansteater. De vanliga sittplatserna är borttagna för att ge plats åt en avlång scen mitt i rummet. Över scenen svävar ett 16 meter långt ledbelyst ljustak. När föreställningen i framtiden får möta en livepublik kommer publiken att vara placerad runt om hela scenen.

Remind Me I'm Not Dead leder dig in i ett drömlikt tillstånd. Tar dig till en plats som vill påminna dig om att du lever – här och nu.

....

Datum & biljetter, livestream online

Recensionsbiljett: Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Lördag 20 feb kl 18.00 – Livestreamad världspremiär
Fredag 26 feb kl 19.00
Söndag 14 mars kl 18.00
Onsdag 17 mars kl 19.00
Torsdag 18 mars kl 19.00

Föreställningen livestreamas även som skolföreställning
Tisdag 9 mars kl 13:00

Föreställningslängd: 45 min, ingen paus

Köp biljett via denna länk: https://www.skanesdansteater.s...

Du kan köpa biljett till och med dagen innan föreställningen börjar.
Pris: 90 kr.

....

Pressbilder
Föreställningsbilder finns för nerladdning i slutet av v 6.

....

Team och medverkande

Koreografi: Mari Carrasco
Musik: Mikael Karlsson
Scenografi, ljusdesign: Mateus Manninen 
Koreografiassistent: Stacey Aung

Dansare: Anna Borràs Picó, Patrick Bragdell Eriksson, Anette Jellne,
Hanna Nussbaumer, Tiemen Stemerding, Jing Yi Wang, Riccardo Zandoná
Dansarpraktikanter: Jeanne Delsus, Filippo Franzese, Iris Telting

Om teamet

Koreografen Mari Carrasco fick sitt stora genombrott med föreställningen Bartolomeo 2013. Året efter koreograferade hon hyllade teater- och dansföreställningen Girls will make you blush, ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands Teater. Under 2019 skapade hon föreställningen Häxor för Regionteater Väst och har tidigare arbetat med Norrdans, Dansstationen, Black Box Company och Riksteatern. Koreografiassistenten Stacey Aung har varit en nära samarbetspartner i flera år.

Mari arbetar med en tänkande och fysisk kropp. I hennes verk bor ett pågående flow, en stark känsla för groove. Hennes koreografier karaktäriseras av en intensiv närvaro.

Sedan 2016 samarbetar Mari med kompositören Mikael Karlsson. Mikael har bland annat komponerat musiken till hennes verk Black Forrest, Paper Plane och Internally Black. Med Mikaels storslagna och föränderliga musik och Maris intensiva rörelsespråk skapar de uppslukande dansupplevelser som får scenrummet att vibrera.

Mikael Karlsson skapar internationellt hyllad musik till allt från datorspel och opera. Hans musik har spelats i konserthus, operahus och musikfestivaler världen över. Han har även samarbetat med koreografen Alexander Ekman (senast i verket Shift 2020) och med artister som Lykke Li och Kleerup.

Mateus Manninen är en Helsingforsbaserad ljus- och videodesigner. Han arbetar framför allt med arkitektur, dans- och teaterföreställningar, installationer och musikarenor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll