Gå direkt till innehåll
Sven-David Sandström till Teaterns Dag i Malmö

Pressmeddelande -

Sven-David Sandström till Teaterns Dag i Malmö

I samband med Teaterns Dag i Malmö har Skånes Dansteater bjudit in kompositören Sven-David Sandström att hålla en föreläsning. Hör honom berätta om sin fantastiska musikaliska karriär där dansen haft stor betydelse. Sven-David är just nu aktuell med nyskriven musik till föreställningen Leap Second som spelas på Malmö Opera.

Föreläsningen hålls på lördag den 26 mars kl. 16.00 på Verkstan, Malmö Opera. Teaterns Dag knappen gäller som inträde. Knappen ger även rabatt till lördagens föreställning av Leap Second.

Teaterns Dag 2011, 26 mars, tema LJUD
Öppet hus på Malmös teater- och dansscener!
Lördagen den 26 mars är det Teaterns Dag med tema LJUD. För 50 kronor köper du en entréknapp och får tillgång till alla arrangemang under dagen. En heldag med scenkonst i alla dess former: föreställningar, ljudsafari, öppna repetitioner, hörspel, workshops, prova-på, ljudinstallationer, föreläsningar, rundvandringar, möten med skådespelare och regissörer, radioteater live, operakafé, teatersport, kostymutförsäljning, operaquiz, ljudshow, teatermys, körslag, lär-dig-skriva-teater och mycket, mycket mer. Utbudet är brett och det finns något för alla!

Sven-David Sandström - kompositör
Sven-David Sandström är en tonsättare med en respektingivande produktion bakom sig med drygt 300 verk för symfoniorkester, mindre ensembler, kör och opera. Seven Days är hans första verk för dans sedan samarbetet med koreografen Per Jonsson på 1990-talet. Sandström har studerat komposition vid Stockholms Musikhögskola, för Ingvar Lidholm och för viktiga gästlärare som György Ligeti och Per Nørgård.

Det internationella genombrottet kom 1972 på ISCM-festivalen i Amsterdam med orkesterverket Through and through. Sandström var professor i komposition vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1985-95 och Indiana University i Bloomington i USA 1999-2008. Under 1970-talet skrev Sandström i en modernistisk stil, ofta med hög komplexitets-grad. Under 1980-talet övergick han till att arbeta i en nyromantisk stil. Under många år har Sven-David Sandström komponerat sakral musik, t. ex. High Mass, Ordet och Messiah

Nyligen tilldelades han Bibelsällskapets ”Bibelpris”. I många av sina verk har han låtit sig inspireras av Bibelns texter. Han har bland annat skrivit operan Batseba som hade urpremiär på Kungliga Operan 2008 och arbetar på uppdrag av Stockholms Domkyrkoförsamling med att skriva ny musik till kyrkoårets samtliga söndagar.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927