Gå direkt till innehåll
Välkommen till pressvisning inför …AND…10 april kl. 13 på Skånes Dansteater

Pressmeddelande -

Välkommen till pressvisning inför …AND…10 april kl. 13 på Skånes Dansteater

Pressvisning inför …AND… onsdagen den 10 april kl. 13 på Skånes Dansteater

Program:
13.00-13.20 Utdrag visas på scen av Björn Säfstens respektive Philippe Blanchards verk som ingår i …AND… Fotografering tillåten.
13.30 Samtal i foajén med koreograferna Björn Säfsten och Philippe Blanchard

Meddela gärna att du kommer till liselotte.lindahl@skanesdansteater.se

…AND…
Vad är det som gör dig till den du är? Är vår identitet  resultatet av oss själva eller vårt omgivande samhälle? Och vad händer när samhället förändras, förändras vi också, omedvetet eller medvetet? Diskussioner om de stora frågorna mynnar ut i dansföreställningen ... AND...

… AND… är inte en double bill utan en föreställning av två koreografer med helt olika uttryckssätt. Philippe Blanchard och Björn Säfsten fann varandra i en gemensam önskan om att utveckla sitt konstnärliga arbete genom att öppna upp sitt skapande för varandra. Med gemensamt intresse för de underliggande strukturer som skapar vem vi är och vårt samhälle, har koreograferna diskuterat konst, dans, kulturpolitik och skapandets villkor. När en människa ställer sig på en scen, kan man någonsin få henne att vara en verklig människa, utan att vara en gestalt, utan att spela en roll? För att konsten ska spegla livet, ska konsten bete sig som livet, d.v.s. oväntat och oplanerat.I jakten på äkta reaktioner och rörelser skapar koreograferna en osäkerhet med överraskningsmoment i varje föreställning. Med … AND… tar Björn Säfsten och Philippe Blanchard det gemensamma steget att gå från diskussion om konst och identitet till en föreställning som beter sig som livet.

... AND... har premiär 13 april och spelas 17, 18, 19, 25, 26, 27, 28 april på Skånes Dansteater, Östra Varvsgatan 13 A, Malmö.
Dessutom spelas …AND… på Dansehallerne i Köpenhamn den 3 & 4 maj.

Introduktion till ... AND... ges en halvtimme innan varje föreställning, utom på premiär.

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. Vi är ett repertoarkompani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Vi gör föreställningar på vår egen scen, på Malmö Opera samt på turné i Skåne, Sverige och världen. Sedan 2005 har vi våra lokaler vid Dockan i Malmö. Här presenterar vi våra egna föreställningar men också gästspel och olika former av events.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927