Gå direkt till innehåll
Djurens karneval i ny koreografi av Marcos Morau spelas på Skånes Dansteater 25 april - 10 maj 2020. Världspremiären sker i Falkenberg 29 feb 2020.
Djurens karneval i ny koreografi av Marcos Morau spelas på Skånes Dansteater 25 april - 10 maj 2020. Världspremiären sker i Falkenberg 29 feb 2020.

Pressmeddelande -

Djurens karneval dansar in

Spanska koreografen Marcos Morau lämnar vuxenvärlden och gör för första gången en dansföreställning för barn. Med sin unika koreografi och Camille Saint-Saëns musikaliska mästerverk Djurens karneval bjuder Morau in till ett magiskt dansuniversum som är fullt av fantasi och galenskap. Föreställningen är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. Världspremiären sker i Falkhallen, Falkenberg 29 feb.

- Jag älskar djur och all fantasi som de sätter i rörelse. Och så älskar jag konceptet karneval! Det är en plats där allt kan hända och du själv kan vara vem du vill, säger Marcos Morau.

- Hela den här föreställningen är ett försök att återvända till min barndoms magiska värld och minnas varför jag blev koreograf, fortsätter han.

Marcos Morau har arbetat i Sverige flera gånger tidigare med föreställningar som Iconoclasm (med duetten Zelenstova), Northern (de)Lights (med Rothko Chapel) på GöteborgsOperan och Och jord ska du åter vara på Skånes Dansteater. Han är grundare av hyllade multikonstnärliga danskompaniet La Veronal (2005).

DANSSAMVERKAN SYDSVERIGE MÖTER 10 000 BARN 

Djurens karneval är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. I vår ger sig föreställningen ut på en omfattande turné och möter uppemot 10 000 barn i publiken, på skolföreställningar och offentliga föreställningar. 

Djurens karneval produceras av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. Medverkande institutioner: Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Kronoberg/Blekinge, Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira, Rum för Dans och Skånes Dansteater.

.....

Pressbiljetter

Världspremiär 29 februari, Falkhallen, Falkenberg kl 15.00.

Recensionsbiljetter premiär: Anmäl till Marie Jönsson marie.e.jonsson@regionhalland.se, 0705-414531

Recensionsbiljetter Malmö-föreställning i april: Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

.....

Speldagar offentliga föreställningar 2020

Rekommenderad från 8 år.

29 februari Falkhallen, Falkenberg URPREMIÄR

21 mars Regionteatern, Växjö

28 mars Lokstallarna, Karlshamn

5 april Kulturhuset Spira, Jönköping

25, 29 april & 6-10 maj Skånes Dansteater, Malmö

22-23 maj Operaen Takkelloftet, Köpenhamn

Skolföreställningar

v 9-10 Falkhallen, Falkenberg

v 10 Kungsbacka Teater, Kungsbacka

v 11 Byteatern, Kalmar

v 12 Regionteatern, Växjö 

v 13 Lokstallarna, Karlshamn

v 14 Kulturhuset Spira, Jönköping

v 17 Skånes Dansteater, Malmö

.....

Team och medverkande Djurens karneval

Idé och regi: Marcos Morau 

Koreografi: Marcos Morau i samarbete med Lorena Nogal och dansarna 

Musik: Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimsky-Korsakov 

Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau 

Ljusdesign: Joakim Engstrand

Dansare Skånes Dansteater: Jing-Yi Wang, Patrick Bragdell Eriksson, Riccardo Zandoná, Sarah Bellugi Klima och Tiemen Stemerding

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Dockan i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges största fristående dansinstitution. Våra huvudmän är Region Skåne och Malmö stad. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll