Gå direkt till innehåll
Djurens karneval har nypremiär på Skånes Dansteater 15 mars 2023.
Djurens karneval har nypremiär på Skånes Dansteater 15 mars 2023.

Pressmeddelande -

Djurens karneval tillbaka, nu även som relaxed performance

Hyllade dansföreställningen Djurens karneval fortsätter att underhålla barn och vuxna i södra Sverige. Efter nypremiär 15 mars på Skånes Dansteater i Malmö väntar både offentliga föreställningar och skolföreställningar i Malmö, Växjö, Karlshamn, Eskilstuna, Kalmar, Landskrona, Falkenberg, Kungsbacka, Lund och Jönköping under 2023. Denna gång erbjuds föreställningen dessutom som "Relaxed performance" 1 april på Skånes Dansteater.

Spanska koreografen Marcos Morau har arbetat i Sverige flera gånger tidigare med föreställningar som Iconoclasm (med duetten Zelenstova), Northern (de)Lights (med Rothko Chapel) för GöteborgsOperans danskompani och Och jord ska du åter vara på Skånes Dansteater. Han är grundare av hyllade multikonstnärliga danskompaniet La Veronal (2005).

Djurens karneval är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. Föreställningen produceras av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. Medverkande institutioner är Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Kronoberg/Blekinge, Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira, Rum för Dans och Skånes Dansteater.

Djurens karneval hade världspremiär 29 februari 2020 i Falkhallen i Falkenberg.

Om Relaxed performance
"Relaxed performance" är ett koncept särskild anpassad för publik som på grund av funktionsvariationer eller av andra anledningar har svårt att gå på ordinarie föreställningar. Föreställningsformen passar alla som önskar eller behöver en friare och mer avslappnad föreställningsupplevelse.

På en "Relaxed performance" råder en tillåtande och avslappnad inställning till ljud och rörelser i publiken. Besökaren är välkommen att sitta, ligga eller stå, röra på sig, dansa eller bara titta på. Det är även enkelt att ta sig in och ut ur salongen eftersom dörrarna hålls öppna under föreställningen. Ljudnivån i föreställningen är lägre och det är ljusare i salongen – allt för att det ska råda en mer avslappnad atmosfär.

Föreställningen syntolkas.

Djurens karneval ges som "Relaxed performance" 1 april kl 15.00 på Skånes Dansteater.

För frågor om "Relaxed performance" kontakta: Marie Norrthon, projektledare Dialog, på marie.norrthon@skanesdansteater.se

.....

Pressröster om Djurens karneval

”De fem dansarna blir en djurpark full av galenskap. Deras skickliga, flexibla kroppar förstärks med extra ben, förlängda armar, rundat omfång och många, många ögon som rullas runt, hålls på stolpar och jongleras.” D&D, No 28 2021

”Detta är koreografen Marcos Morau första dansföreställning för barn, men den passar väl för människor i alla åldrar som vill ta del av en värld av fantasi, på nya nivåer – oförglömligt.” Danstidningen

”Djurens karneval” har kanske specialskrivits för en ung publik, men erbjuder en härlig introduktion till dansens värld för vem som helst som för en knapp timmes tid vill uppleva att allt är möjligt.” Sydsvenskan

.....

Föreställningslängd: 45 min, ingen paus.

Rekommenderad från 8 år.

.....

Speldagar offentliga föreställningar våren 2023

25 mars, Skånes Dansteater, Malmö, NYPREMIÄR

1 april, Skånes Dansteater, Malmö, RELAXED PERFORMANCE

1, 4, 5, 6 april, Skånes Dansteater, Malmö

15 april, Regionteatern, Växjö

20 april, Regionteatern, Växjö

27 april, Lokstallarna, Karlshamn

3 maj, Eskilstuna Teater, Eskilstuna

13 maj, Byteatern, Kalmar

27 maj, Landskrona teater, Landskrona

2 juni, Sankt Pölten, Österrike

11 nov, Skånes Dansteater, Malmö

18 nov, Falkhallen, Falkenberg

23 nov, Kungsbacka Teater, Kungsbacka

30 nov, Lunds Stadsteater, Lund

9 dec, Konserthuset Spira, Jönköping

Skolföreställningar

v 15, 16 Regionteatern, Växjö

V 17 Lokstallarna, Karlshamn

V 18 Eskilstuna Teater, Eskilstuna

V 19 Byteatern, Kalmar

V 21 Landskrona teater, Landskrona

V 46 Falkhallen, Falkenberg

V 47 Kungsbacka Teater, Kungsbacka

V 48 Lunds Stadsteater, Lund

.....

Team och medverkande Djurens karneval

Idé och regi: Marcos Morau

Koreografi: Marcos Morau i samarbete med Lorena Nogal och dansarna

Musik: Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimsky-Korsakov

Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau

Ljusdesign: Joakim Engstrand

Dansare Skånes Dansteater våren 2023: Jure Gostinčar, Ange-Clémentine Hiroki, Hanna Nussbaumer, Michael Marquez och Tiemen Stemerding.

Dansare Skånes Dansteater hösten 2023: Meddelas senare.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Skånes Dansteater är en institution i rörelse, Sveriges enda oberoende dansinstitution med ett danskompani baserat i Malmö. Genom att erbjuda en mångfald av relevanta och utvecklande upplevelser bidrar vi till ett socialt hållbart samhälle. Vi arbetar i nära dialog med konsten, kulturen och människorna i den värld vi alla delar för att fler ska upptäcka kraften i den samtida dansen. Skånes Dansteater ägs av Region Skåne.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll