Gå direkt till innehåll
Djurens karneval har nypremiär på Skånes Dansteater 21 augusti 2021. Efter det väntar föreställningar i Malmö, Karlshamn, Växjö och Jönköping.
Djurens karneval har nypremiär på Skånes Dansteater 21 augusti 2021. Efter det väntar föreställningar i Malmö, Karlshamn, Växjö och Jönköping.

Pressmeddelande -

Efterlängtad nypremiär för Djurens karneval i augusti

Spanska koreografen Marcos Moraus första dansföreställning för barn är äntligen tillbaka. Djurens karneval fick ställa in stora delar av sina offentliga föreställningar och skolföreställningar under 2020. Med sin unika koreografi och Camille Saint-Saëns musikaliska mästerverk Djurens karneval bjuder Marcos Morau nu åter in till ett magiskt dansuniversum, fullt av fantasi och galenskap.

Marcos Morau har arbetat i Sverige flera gånger tidigare med föreställningar som Iconoclasm (med duetten Zelenstova), Northern (de)Lights (med Rothko Chapel) för GöteborgsOperans danskompani och Och jord ska du åter vara på Skånes Dansteater. Han är grundare av hyllade multikonstnärliga danskompaniet La Veronal (2005).

Djurens karneval är ett unikt samarbete mellan fem institutioner i södra Sverige. Föreställningen produceras av Danssamverkan Sydsverige på uppdrag av Regionsamverkan Sydsveriges kulturutskott. Medverkande institutioner är Byteatern Kalmar Länsteater, Regionteatern Kronoberg/Blekinge, Smålands Musik & Teater/Kulturhuset Spira, Rum för Dans och Skånes Dansteater.

Djurens karneval hade världspremiär 29 februari 2020 i Falkhallen i Falkenberg.

.....

Pressbiljetter

Nypremiär 21 augusti, kl 18.00, på Skånes Dansteater.

Recensionsbiljetter nypremiär: Anmäl till jessica.widegren@skanesdansteater.se

Om publikrestriktionerna ligger kvar på 50 personer vid nypremiären erbjuds recensenter en (1) biljett.

.....

Föreställningslängd: 45 min, ingen paus.

Rekommenderad från 8 år.

.....

Speldagar offentliga föreställningar 2021

21 augusti, NYPREMIÄR, Skånes Dansteater, Malmö

24, 25, 26, 31 augusti, Skånes Dansteater, Malmö

1, 2, 3, 4 september, Skånes Dansteater, Malmö

2 oktober Lokstallarna, Karlshamn

9 oktober Regionteatern, Växjö

11 oktober Kulturhuset Spira, Jönköping

Skolföreställningar

v 39 Lokstallarna, Karlshamn

v 40 Regionteatern, Växjö

v 41 Kulturhuset Spira, Jönköping

.....

Team och medverkande Djurens karneval

Idé och regi: Marcos Morau

Koreografi: Marcos Morau i samarbete med Lorena Nogal och dansarna

Musik: Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimsky-Korsakov

Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau

Ljusdesign: Joakim Engstrand

Dansare Skånes Dansteater hösten 2021: Sarah Bellugi Klima, Patrick Bragdell Eriksson, Hanna Nussbaumer, Tiemen Stemerding och Riccardo Zandoná.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Skånes Dansteater är en institution i rörelse. Oavsett om du tillhör våra regelbundna gäster eller de som ännu inte upptäckt oss, finns här en plats för dig. Vi ger dig möjlighet att utmanas, beröras, lära, pröva och ompröva.

Spelplatserna varierar. Ofta är det vår egen scen i Västra hamnen i Malmö, men det kan även vara på andra platser som Malmö Opera. Vi spelar regelbundet på andra platser i Skåne och turnerar såväl nationellt som internationellt.

Vi är Sveriges enda fristående dansinstitution. Vi ägs av Region Skåne. Det betyder att det är invånarna i Skåne som äger verksamheten och att vi finns till för alla.

Kontakter

Jessica Widegren

Jessica Widegren

Presskontakt Kommunikationschef Pressansvarig Marknad och press 0705 400 927

Relaterat innehåll